Podcast

Bert van Leeuwen in 30 MINUTEN RAUW: 'Ik houd niet zo van poespas'

foto: PowNed
  1. Nieuwschevron right
  2. Bert van Leeuwen in 30 MINUTEN RAUW: 'Ik houd niet zo van poespas'

In een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW heeft Ruud de Wild een openhartig gesprek met televisiepresentator Bert van Leeuwen over de verschillende rollen die hij in het leven vervult, de hoogte- en dieptepunten van zijn carrière en zijn persoonlijke overtuigingen.

Van Leeuwen, die volgend jaar de leeftijd van 65 bereikt, beschrijft zichzelf als een man van vele rollen: vader van vier kinderen, grootvader, buurman, echtgenoot, en natuurlijk presentator. Hij omarmt zijn status als bekende Nederlander met een nuchtere houding: "Ik ben een beetje van twee benen op de grond, maar ik vind het ook wel weer leuk als mensen mij aanspreken op programma’s die ik presenteer", vertelt hij. "Ik houd niet zo van poespas."

Als Ruud vraagt naar Van Leeuwens imago als "de gelovige mooiboy", herinnert hij zich een incident waarbij hij op de cover van een christelijk tijdschrift stond. En hij weet zelfs nog dat hij werd omschreven als "het mooie koppie van de EO". Toch lijkt die titel hem niet naar het hoofd te zijn gestegen: "Het zit mij wel een beetje in mijn wezen om gewoon normaal te blijven. Ik weet niet waar het vandaan komt."

Familiediner

Hoewel hij inmiddels vooral bekend staat als de gastheer van Het Familiediner, deelt Van Leeuwen dat hij thuis niet probeert de mediator te spelen. "Die rol moet ik thuis niet aannemen."

Op de langlopende serie kwamen recentelijk negatieve recensies. "Mensen komen dan nogal ongezouten met hun kritiek", zo omschrijft Van Leeuwen het. "Wij maken dan met heel veel passie en energie dat programma. Wij hebben er iets aan gewijzigd, dit jaar voor het eerst. Dan doe je daar je best op." De tv-persoonlijkheid vertelt tegen Ruud dat hij niet schroomt de telefoon op te pakken om zijn critici te woord te kunnen staan: "Dus iedereen die kritiek heeft probeer ik wel, of het nou een columnist is of een particulier iemand, te bellen", vertelt hij. "Dat vind ik leuk."

Luister hieronder het hele gesprek terug:

#4 - 30 MINUTEN RAUW met Bert van Leeuwen (S12) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie